Pripremite kožu za leto: 6 saveta za zdravu kožu spremnu za sunce!

Posted by

Iako je proleće tek počelo, leto se polako približava, stoga je već sada potrebno početi sa pripremom kože za predstojeće vrele dane. Ukoliko želite da u leto zakoračite sa zdravom, zaštićenom i blistavom kožom, imamo 6 saveta kako da to postignete lako i jednostavno, na vama je samo da ih pratite i rezultati će vas oduševiti, a koža će vam biti i više nego zahvalna.

Autor: Tamara Stikić
Foto:  Instagram 

1. Hidriranje

Ovo ste verovatno znale i same, ali na nama je da ponovimo, jer hidratacija jeste jedna od najbitnijih stavki za zdravu, sjajnu kožu. Kada koža dođe u kontakt sa suncem, ona se, logično, isušuje, stoga je neophodno konstantno je “hraniti”  losionima za hidrataciju. Isušena, koža postaje ranjiva na UV zrake, bez obzira na prethodno nanetu kremu sa zaštitnim faktorom. Nakon svakog tuširanja, obavezno nanesite losion na celo telo. Preporučljivo je izabrati losione sa hranljivim uljima, koje će vašoj koži dati sjaj i elastičnost, a možete nahraniti kožu i kokosovim, maslinovim ili bademovim uljem.

2. Voda, voda, voda!

Veoma je važno da redovno “gasite žeđ” vašoj koži, i ona će vam biti veoma zahvalna. Što više vode, to bolji rezultati, i manje vremena do sjajnije, mekše kože. Svi znamo da Viktorijini andjeli piju galone vode kako bi kožu održale u što boljoj formi, stoga, spremite flašicu i redovno je dopunjavajte!