Šefe, daj oladi malo… I ja sam čovek!

Posted by

Moderno doba donelo nam je ogromne promene na poslovnom planu, nevažno od delatnosti kojom se bavite. Radnici imaju sve manje prava, a šefovi sve veća. Postavlja se pitanje –  ko im je dao ta ista prava koja su prigrlili kao da su se s njima rodili?

Pa, mi… radnici!

Piše: Tamara Kovačević
Foto: Pixabay/Free Images

Naravno, sve se dešava u zavisnosti od toga, koliku odgovornost nose zaduženja koja obavljate. Što veća odgovornost, greška je fatalnija. I, ne prašta se!

Imala sam prilike da radim sa ljudima koji su na svojim leđima nosili GRO odgovornosti, ali nisu dozvolili da obaveze u njima ubiju ono najvažnije – ljudskost. Smatrali su da je dobra komunikacija, razumevanje, ali i organizovanost na poslu, pola urađenog posla. I svima dobro.

Ali…

Teško je kada radite sa osobom koja je duboko nesrećna i svoje frustracije leči na drugima. Takvi i jesu šefovi. Jer nijednu drugu ulogu u svom životu ne obavljaju toliko dobro, koliko tu, šefovsku. A okidač za ovakvo ponašanje, u većini slučajeva je ogromna količina sujete i bolesna želja za dominacijom.

Tada vi, polako, ali sigurno postajete žrtveno jagnje, gubite sebe i svoj identitet u gustoj magli.

Gubite i samopouzdanje, počinjete da se samookrivljujete i sumnjate u svoje sposobnosti. Kreativne osobe, savesni radnici koji traže više samostalnosti ili bolje uslove rada te i mlade osobe na početku karijere, potencijalni su „kandidati” ove neprijatne pošasti na poslu.

Da li ste ikada razmišljali o tome kako se prilagoditi teškim ljudima?

S obzirom da često polemišem sa prijateljima o ovom problemu jer su svakodnevno izloženi ovakvim ljudima, rešenje je da se ne ponižavate, ali i nikad ne vraćate istom merom jer će se to UVEK okrenuti protiv vas.

Istinska promena ponašanja, težak je posao koji zahteva puno truda i vremena. Ljubaznošću nećete ništa promeniti sve dok on (ili ona) ne prizna da ima problem. Najbolje što možete učiniti je ne spuštati se na njihov nivo te na agresiju nemojte odgovarati agresijom.

Nikada!

Uvid u sopstveni komunikacioni stil je dobar početak promene. Ono što ne priznamo ne možemo ni promeniti.

Umesto da se zbog svog nezadovoljnog šefa zatvorite u kancelariju ili ne pomerate od svog stola, stvarajte dobre odnose s kolegama. Tako ćete imati podršku u svakom trenutku.

Kako biste imali dovoljno snage za nadilaženje “terora” na poslu, brinite se za sebe i svoje zdravlje. Pronađite tehniku koja vas smiruje, dovoljno spavajte i ne dopuštajte da njihove kritike i konstantno traženje grešaka utiče na vaš život. Zapamtite da oni samo to rade.

Ne dopustite da vas zastraši. Odredite granice do kojih može ići i pokažite njoj ili njemu da je njihovo ponašanje neprihvatljivo. Budite odvažni i ne prezajte ni pred čim za odbranu svog integriteta.

Ako je situacija nepodnošljiva i ne nazire joj se kraj, imajte na umu da su vaše zdravlje i vaši živci najvažniji – počnite tražiti drugi posao i čim dobijete priliku, dajte otkaz.

Ako ste se prepoznali u ovom tekstu na dobrom ste putu da šefu poručite da “oladi malo”.

Ne dopustite da vas otrovna okolina uništi!