Ukoliko nemate hajlajter, evo šta je njegova verodostojna zamena…

Posted by

Da li mislite da je nemoguće napraviti prekrasan sjaj na koži bez hajlajtera? Danas se makeup bez hajlajtera smatra nepotpunom šminkom. Ovaj svetlucavi proizvod ima cilj da istakne lepe crte vašeg lica.  Ukoliko mislite da je hajlajter nezamenljiv, danas ćemo vam reći kako možete naneti sjaj licu, ukoliko vam hajlajter nije pri ruci.

Izvor: Ženski Magazin
Foto:  https://www.instagram.com/p/BfZp0ovhcxR/?tagged=highlighters

Senke sa šljokicama

Čini se da je ovo očigledan izbor: kremaste ili suve nijanse svetlih boja senki sa malim šimerom mogu lako zameniti bilo koji hajlajter. Rad sa njima je isto tako jednostavan, jedina stvar – senke mogu biti malo pigmentisanije, tako da ih je potrebno sipati na četkicu ili sunđer pa onda primeniti na lice.

Sjaj ili balzam za usne

Nije važno da li je sjaj ili balzam ružičast ili transparentan. Sva ova sredstva daju lep sjaj na jagodicama. Ovaj “hajlajter” u stiku je lak za nanošenje, ali obratite pažnju na mesto primene. Izbegavajte da nanosite ovakvu vrstu „hajlajtera“ na obraze gde su pore prilično istaknute.

Vazelin ili krema za lice

Koristite ga isto kao balzam za usne. Kod kuće, krema za lice je neophodan preparat. Nanesite kapljicu vazelina ili kreme na jagodice i ispod obrva, a zatim lagano utrljajte. Rezultat je prirodan sjaj kože, kao i posle teretane.

Sjajna baza za šminkanje

Sjajne baze mogu se koristiti umesto senki, ali i umesto hajlajtera. Tako će sjaj na jagodicama izgledati maksimalno prirodno. Samo zapamtite, bazu treba naneti na kožu nakon tečnog, a pre pudera u prahu.

Svetlucavi korektor

Postoje korektori sa svetlucavim česticama kako bi se skrenula pažnja od neusaglašenosti kože i oni takođe mogu zameniti hajlajter. Nanesite ga ne samo u uglove očiju, već i na jagodice, i iznad usana da biste “istakli” izbačenije površine lica. Zapamtite da kada koristite korektor na ovaj način, vredi birati puder sa laganom teksturom.