Postoje 3 izvrsna načina pomoću kojih možete produžiti trajnost manikira

Posted by

Manikir čini da ruke svake devojke izgledaju lepše i atraktivnije. Međutim, bez obzira koliko se trudile da što lepše namažete nokte, manikir ne traje dugo. Nakon nekoliko dana potrebno je da ponovo sredite nokte ukoliko želite da vaš manikir bude perfektan.

Izvor: Ženski Magazin
Foto: Designed by Freepik

Ovaj proces je ponekad vrlo frustrirajući i zahteva dodatno vreme. Da manikir traje duže, majstori manikira savetuju da se pridržavate sledećih pravila.

Priprema noktiju

Da bi manikir izgledao savršeno maksimalno dve nedelje, potrebno je da koristite turpiju kojom ćete lagano ukloniti gornji sjajni sloj nokatne ploče. Ne brinite, ova procedura neće štetiti noktu, ali će poboljšati “spajanje” laka i noktiju. Posebnu pažnju  posvetite vrhovima, gde se lak prvo ošteti.

Pravilno lakiranje noktiju

Zapamtite da se lak najčešće ošteti na vrhovima noktiju, pa obratite posebnu pažnju na ovo područje. Lak mora da se primeni, počevši od kožice, polako do vrha. Za ravnomerno nanošenje laka, potrebno je 10 sekundi za svaki nokat.

Briga o kutikuli

Da bi vaši nokti izgledali lepo morate obratiti pažnju na kožicu u korenu nokta – kutikulu. Kutikula je kožica koja štiti koren nokta tako što sprečava da bakterije i gljivice sa površine nokta dospeju do njega. Namažite kožu oko nokta specijalnim uljima koji će je omekšati.

Ako se kožica veoma brzo razvija, između procedura manikira, može se pažljivo ukloniti pomoću specijalnog proizvoda zasnovanog na voćnim kiselinama. A uz konstantnu upotrebu, kožica počinje da raste sporije.