Saveti za pravilno nanošenje olovke za usne

Posted by

Olovke za usne bi trebale biti neizostavni pribor u svakoj kozmetičoj torbici. Nanošenje ruža čini se kao jako lagan posao, zapravo i jeste, ali sa nekim karminima definitvno je malo teže i traže više vremena i preciznosti.

Autor: Petra Bosec
Foto: Instagram

Jedan od njih je crveni ruž.

Dosta žena se doslovno boji naneti crveni ruž jer nemaju iskustva sa nanošenjem ili se jednostavno ˝boje˝ te boje. Sa njime je jako lako pogrešiti. Za takve karmine spas su olovke za usne.

Da bi vaše usne došle do izražaja i bile senzualne i lepe, a isto tako i u skladu sa vašom odećom, tenom i bojom očiju, pročitajte nekoliko saveta i izbegnite fatalne makeup greške.

Većina grešaka koje se mogu uočiti prilikom nanošenja olovke za usne jeste totalno pogrešna nijansa i to tamnija nekoliko koloracija od prirodne boje vaših usana.

Verujte, to izgleda veoma ružno, totalno neprivlačno i neprirodno.

Druga česta greška jeste iscrtavanje usana debelom linijom. Možda želite postići efekt većih usana, međutim, nemojte preterivati.

Budite realni, iscrtavanje usana je jedno, a estetska hirurgija drugo. Možete ih iscrtati jako tankom linijom tik iznad usana kako bi to izgledalo prirodno i lepo.

На уроке с Алиной тушевали красивую диагональ! 💡тени @avantscene_official 💡тон Atelier A 💡пигменты @inglot_in_ua 💡помада @nyxcosmetics_ua Фотограф : Юрий Матвиенко – — On the lesion with Alina we worked with diagonal #blending Photographer @yurii_matviienko – — #smokyeyes #makeupguru #tyutyushka #tutushka #highlighter #mattelips #pigments #макіяжльвів #макияжукраина #Тютюшка #пигменты #матоваяпомада #cateye #sexylips #backliner #model #photoshoot #макіяж #україна #макияжниколаев #хайлайтер #nyx #eyebrows #perfecteyebrows #идеальныеброви #Украина #визажистукраина #brunette

A post shared by Tyutyushka Matviienko (@tutushka_makeup) on

Ali…

Prije stavljanja olovke, valja pripremiti usne. Ne treba spominjati da stavljanjem podloge  produljujemo vek trajanja šminke na licu.

Usne ćemo najbolje pripremiti tako da u jako tankom sloju utapkamo puder, a višak uklonimo maramicom.

Olovka mora biti zašiljena, ali opet ne previše da ne dobijemo neprirodne linije. Ukoliko vam je vrh olovke jako zašiljen, prođite njome po ruci da omekša.

Kod nanošenja olovke držite usne u prirodnom položaju i neka budu opuštene.

¨Grimase˝ koje radimo kod nanošenja ruža, ovde nisu dobrodošle.

Preporučljivo je koristiti olovku u boji ruža, međutim, ukoliko želite da vaše usne izgledaju senzualnije, slobodno odaberite nijansu tamniju nijansu.

Olovka se nanosi od sredine usana prema rubovima. Takvim načinom nanošenja nećemo praviti velike pogreške.

Ukoliko imate tanje usne, bilo bi dobro koristiti olovke i ruževe svijetlijih tonova, budući da tamniji tonovi vizualno smanjuju usnice.