Ona je zamenila Anđelinu Džoli u nastavku popularnog filma: Evo kako izgleda nova Lara Kroft

Posted by

Ovo je prvi put da u slavnoj ulozi nećemo gledati zanosnu Andželinu Džoli, a zamenila ju je mlada švedska lepotica Ališa Vikander, koja je donedavno bila anonimna devojka iz Švedske, a u 26. godini osvojila je Oskara.

Izvor: Cosmopolitan

Naime, Ališa Vikander je pre dve godine imala veliki proboj. Prvo je igrala misterioznog robota u filmu “Ex Machina”, a onda posvećenu suprugu i umetnicu u “Dankinji”, što joj je donelo Oskara za sporednu ulogu. Iako su mnogi nagađali da će je to obeležiti kao glumicu predodređenu za tipske dramske uloge, Ališa je prihvatila da navuče prepoznatljiv kostim i postane Lara Kroft!

 

“I’ll take two” #tombraider #TombRaiderFilme #TombRaiderMovie #laracroft #aliciavikander

A post shared by Lara Croft Brasil (@laracroftbr) on

 

Film nastao iz video igre, tačnije dva nastavka u kojima je glumila Anđelina Džoli su dakle daleko iza nas.

Nova Lara ima novu priču i novu motivaciju za svoje avanture. Sedam godina pošto joj je otac nestao, 21-godšinja Lara je odbila da preuzme njegovu biznis imperiju. Umesto toga raznosi pakete na motoru i studira u Londonu. Vremenom dobija želju da istraži nestanak oca i putuje na lokaciju na kojoj je poslednji put viđen – ostrvo u Japanu.

 

Primeiro pôster do filme Tomb Raider! #tombraider #laracroft #tombraidermovie #aliciavikander

A post shared by Lara Croft Brasil (@laracroftbr) on

 

“Kada su mi ponudili ovu ulogu, bila sam jako uzbuđena, Lara je zaista legendarni lik. Mislim da ljudi mogu da se identifikuju s njom zbog mnogo stvari, ali ja je vidim kao uzor mladim ženama. Pokušava da se izbori za svoje mesto u svetu i poveže budućnost sa prošlošću. Takođe poseduje fantastičan miks vrlina – jaka je, pametna, ranjiva, plus razbija sve oko sebe. Drugačija je od drugih likova koje sam tumačila. Jako je zabavno pokušavati da uđeš u Larinu glavu i izazov je uhvatiti se u koštac sa tako fizički zahtevnom ulogom”, rekla je Ališa.

Novi Tomb Rajder režira Roar Uthaug, a u bioskopima se očekuje u martu 2018.