Da li nam orgoniti donose magiju ili su isključivo puka nauka, pitanje je sad?!

Posted by

Sigurno već svi znate za mnogobrojna pozitivna i primenljiva svojstva raznih kristala. Iako se u teoriji zna puno o njima, u praktičnoj primeni dosta su retki, iako poseduju dosta potencijala za širok spektar upotrebe. Jedan vid, koji postoji danas je pravljenje Orgonita. To su uređaji koji se sastoje od mešavine metala, metalnih strugotina, kristala, kvarcnog peska i kristala kvarca, tačno u određenoj razmeri. Orgoniti pre svega služe za transformisanje posebne vrste energije, znane kao orgonska energija. Ona može biti i pozitivna i negativna koju oni pretvaraju u pozitivnu.

Autor: Dragan Todorović
Foto: Dragan Todorović /Pixabay

U vezi sa orgonskom energijom možemo reći da ona postoji svuda oko nas. Često je poistovećuju sa terminima kao što su: ch’i, prana, bio energija i tome slično. Iako blisko povezana sa svime time, orgonska enrgija je ipak drugačija. Na stranu to da li verujemo u tako nešto ili ne, moramo se truditi da na sve moguće načine redukujemo negativna zračenja u našem životu, bilo da potiču od električnih uređaja kojima smo sve više okruženi, okoline, drugih ljudi ili nečeg drugog.

Orgoniti izuzetno lepo izgledaju, te se prostorni orgoniti mogu koristiti i kao ukras, iako im to nije primarna namena. Oni drugi, takozvani lični, koji se nose oko vrata ili u džepu, takođe mogu biti izuzetno atraktivni, pa uz korisnu stvar u smislu pravljenja energetskog balansa, ćete imati i simpatičan ukras.

Moj je savet da ne shvatate ovo kao ezoteriju i nešto mistično, nego kao praktičan iako malo alternativan način da spojite  lepo i korisno.  Svemu treba dati šansu. Ako koristite neko vreme i vidite da nema efekta-ništa posebno ne gubite, naškoditi vam ne može. A ostaće, ako ništa drugo, za ukras. A sudeći po tokme da se oko mnogo toga u vezi kristala još uvek ne zna, tj. ne zna se dovoljno, i u Rusiji se rade brojna istraživanja, kristali vam mogu doneti samo pozitivno, ne suprotno.

U ovom svetu koji nam na sve strane  i nekim segmentima života ne daje izbor, dajmo šansu nekim alternativnim principima. Ko zna, možda stvarno dobijemo puno. Za ne tako veliko ulaganje.