Napravite odličnu masku za lice od samo 4 sastojaka

Posted by

“Zlatno mleko” je ovih dana glavna stvar kada je u pitanju zdravlje. Ovaj magični spoj dva sastojka se odavno koristi u ajurvedskoj medicini i čine ga kurkuma, kokosovo mleko i ponekad kokosovo ulje. Već znamo koliko je kurkuma zdrava za naše zdravlje, ali i lepotu, dok se za kokosovo mleko i ulje zna da su najbolji prirodni sastojci za negu kose, kože, noktiju, zahvaljujući njihovim prirodnim svojstvima koji hidriraju. Kada sve to spojite, dobijate najbolju domaću formulu za bolji osećaj i izgled.

Izvor: Ženski Magazin
Foto: Designed by Freepik

Zašto je ova maska dobra za negu i hidrataciju kože?

Ova antiinflamatorna maska koja hidrira je odlična poslastica za kožu, baš kao što je zlatno mleko za naš organizam. Uz to, deluje na svim tipovima kože i čini da izgleda besprekorno.

Pre nego što krenete sa pravljenjem maske, vodite računa da kurkuma bude organska. Obične, kupovne kurkume uglavnom sadrže boju, koja može ostaviti fleke po licu.

Sastojci:
– 1/2 šolje kokosovog jogurta
– 1/4 male kašike organske, mlevene kurkume
– 1 mala kašika meda
– 1 mala kašika kokosovog ulja

Priprema:
Pomešajte sve sastojke u jednoj činiji. Nanesite masku na lice i ostavite je oko 10 minuta. Isperite je dobro uz pomoć tople vode i mekane tkanine, vodeći računa da vam ne ostane deo maske na lice.

* Kombinovanjem kokosovog mleka ili ulja sa kurkumom pravite odličnu masku koja smiruje sva zapaljenja na koži.

Kokosovo ulje je bogato esencijalnim masnim kiselinama koje “zaključavaju” vlagu u koži. Na ovo dodajte i antiupalno, antioksidantno i antibakterisko dejstvo i dobili ste savršenu bazu za masku za lice.

Kurkuma se još odavno koristi za negu kože – ima takođe antiinflamatorno, antioksidantno i antibakterijsko dejstvo na koži.

Oba sastojka rade istovremeno, kako bi vašoj koži obezbedili hidrataciju i prelep izgled.