Jutarnje navike koje će vam pomoći da ove jeseni budete zdravi i snažni

Posted by

Ustajete brzo iz kreveta ujutru, na brzinu popijete kafu, nemate vremena za doručak i nervirate se u saobraćajnim gužvama na putu do posla – poznati obrazac jutra. Ali, takav neprijateljski način da započnete dan možete lako promeniti. Dovoljno je da uključite u svoj jutarnji ritual nekoliko tačaka.

Izvor: Ženski Magazin
Foto: Designed by Freepik

Počnite jutro čašom vode sa sokom od limuna
Ovo jednostavno, ali izuzetno zdravo piće bi trebalo da bude korak broj jedan ujutru, pre kafe i čaja. Ova vitaminska bomba hidrira telo, ubrzava metabolizam i daje vam energiju. Videćete da voda sa limunom ima osvežavajuće dejstvo ne manje od šoljice jake kafe.

Nekoliko vežbi istezanja
Jutro je konfuzno vreme za vežbanje, ali izdvojiti samo 3 minuta za nekoliko jednostavnih vežbi istezanja nije tako teško. One će vam pomoći da razmrdate telo i potpuno se otresete sna. Uzgred, telo se tako brzo navikne na jutarnje protezanje, da ćete uskoro sami početi da osećate potrebu da se protežete nakon buđenja.

Pročitajte i… OVE 3 NAMIRNICE NIKAKO NE BI TREBALO DA JEDETE ZA RUČAK

Vodite računa o vašoj koži
Ujutru i uveče je najbolje vreme da brinete o koži. Nije ni čudo što se uči od detinjstva da je umivanje ujutru obavezna stvar. Ako ujutru nemate vremena da koristite piling ili losion, možete odložiti postupak za veče. Pet minuta temeljnog pranja i čišćenja kože učiniće kožu sjajnom i zdravom.

Uzimajte vitamine
Kada se približava zima, veoma je važno da se održi imunitet. Dakle, ne zaboravite da uzimate vitamine u bilo kom obliku. Voće – sveže, sušeno, vitaminske napitke ili vitaminske preparate koje možete kupiti u apoteci. Vitamini su neophodni za zdravu kosu, nokte, jak imunitet i dobro raspoloženje.

Pročitajte i… TAJNA ZANOSNE FIGURE MERILIN MONRO KRIJE SE U POMALO BIZARNOM REŽIMU ISHRANE

Doručak je obavezan
Mnogi ljudi u žurbi ili iz drugih razloga, preskoče doručak i zadovolje telo samo kafom. Ovo je velika greška u svakom pogledu. Telu je potrebna energija ujutru, a ako ne obezbedite neophodno “gorivo” kako bi se pokrenuo dan, verovatno nećete biti dobro raspoloženi i skoncentrisani. Tanjir ovsene kaše, kuvano jaje ili jogurt sa kiflom – ne zaboravite da je doručak najvažniji obrok u toku dana.