Jesen je idealno vreme da isprobate dijetu sa pečurkama

Posted by

Zamenite meso u ishrani ukusnim i zdravim gljivama i uskoro ćete se osloboditi masti sa kritičnih mesta i imaćete lepu kožu i kosu.

Izvor: Ženski Magazin
Foto: Designed by Freepik

Pečurke sadrže vlakna koja stimulišu rad creva i doprinose osećanju sitosti, tako da nećete posezati za nezdravom brzom hranom koja doprinosi stvaranju masti u organizmu. Ova dijeta je savršena za one koji ne podnose osećaj gladi.

Pečurke nazivaju još i “mesom za vegetarijance” i idealna su zamena za meso, naročito ako želite da smršate na zdrav način. Pečurke se sastoje od proteina i vlakana koji stvaraju osećaj sitosti, a imaju vrlo malo kalorija – 150g šampinjona sadrži samo 30 kalorija. Ova dijeta će vam pomoći da poboljšate svoj izgled, jer pečurke sadrže vitamin B, gvožđe, cink, kalijum i selen koji su odlični za kožu, kosu i nokte.

Pročitajte i… PRIRODNI LEK ZA DECU I ODRASLE OTKLANJA BRONHITIS I KAŠALJ U REKORDNOM ROKU

Dijeta sa pečurkama traje 5 nedelja, a za ovo vreme možete izgubiti oko 5 kilograma. Ne treba da unosite dnevno više od 1.550 kalorija, a pored pečuraka dijeta sadrži i 5 porcija voća i povrća i pola litre mleka kako biste obezbedili organizmu dovoljnu količinu hranljivih materija. Preporučuje se da za obrok pojedete oko 250-300 grama svežih pečuraka.

Cilj ove dijete je da zamenite meso pečurkama uvek kada ste u mogućnosti. Na primer napravite rižoto sa pečurkama, ispecite pečurke na žaru kao predjelo, umesto mlevenog mesa za špageti koristite naseckane pečurke, napravite ukusan gulaš sa pečurkama ili pitu… Na internetu postoji mnogo recepata za ukusne obroke sa pečurkama.

Pročitajte i… ČUDOTVORAN NAPITAK ZA SKIDANJE SALA DELUJE ZA MANJE OD 10 DANA!

Hranite se ukusno i smršajte zdravo uz pomoć pečuraka.