Ukoliko ste gurman, evo nekoliko saveta iz italijanske kuhinje…

Posted by

Ne morate potpuno odustajati od svoje omiljene hrane i ljubavi prema kuvanju…

Izvor: Ženski Magazin
Foto Naslovna: Designed by Freepik

Italijanke su nam otkrile nekoliko saveta uz pomoć kojih ćete imati dobar izgled, a istovremeno ćete jesti sve i uživati u hrani koju inače pripremate za obroke.

Prelivi za testeninu
Testenina je jedan od glavnih sastojaka svakog obroka i Italijanke nikada ne prestaju da je jedu. Testenina nije loša kada se spremi sa prelivima koji su zdravi, što kod nas nije slučaj. Spremite lagane i niskokalorične prelive koji će unaprediti ukus testenini, ali koji neće izazvati nakupljanje masnih naslaga.

I love to cook😍😛🍽🍝 #bonappetit#love#to#cook#spaghetti#bolognese#ananas#food#eat#withlove#selfmade

A post shared by Jennifer Martin (@jen__martin) on

Baka – glavni “informator”
Naše bake imaju dovoljno kulinarskog znanja, da bi mogle da naprave najbolji kuvar na svetu. Upitajte svoju baku kako se šta sprema i kako da odaberete najbolje namirnice. Na ovaj način ćete naučiti mnogo tradicionalnih načina za kuvanje koji su dosta ukusniji i zdraviji od modernih. Jedino što treba da izbegavate jeste jaka zaprška i dosta ulja sa kojim naše bake vole da začine hranu koju spremaju.

Veličina porcije je bitna
Iako ne skrivaju ljubav prema testenini, sirevima i drugim ukusnim ali “nezdravim” namirnicama, morate priznati da Italijanke izgledaju mnogo dobro, a sve zbog kontrole porcija. Jedna porcija testenine iznosi između 75 i 80g, dok mnoge dame iz drugih zemalja prave obroke od čak 180g.

Nastavak na narednoj strani…