8 “smrtnih grehova” koji ruše vašu dijetu

Posted by

Nutricionista otkriva najčešće zablude u koje veruje 90 odsto ljudi, i baš zbog toga ne gube kilograme. Kako bismo brzo smršali obično se okrećemo nekim alternativama, poput prejedanja zdravom hranom, preskakanju obroka, izbegavanju pojedinih grupa hrane, piše Lovesensa.rs.

Izvor: Lovesensa.rs
Foto: foodiesfeed.com

Ali, sve ove stvari su pogrešne i ako nastavimo da ih radimo nikad se nećemo rešiti viška kilograma. Registrovani nutricionista Rob Hobson opisuje deset najčešćih grešaka u vezi s hranom koje svi pravimo.

1. Preskakanje obroka

Neki ljudi preskaču obroke jer se trude da izgube kilograme, dok se drugi trude da stignu rokove na poslu i zbog toga ne stignu da jedu. Preskakanje doručka ili ručka može uticati na koncentraciju i smanjiti nivo šećera u krvi. A sve ovo može vas dovesti do grickanja nezdrave hrane ili prekomernog ispijanja kafe i energetskih pića, što prouzrokuje osećaj “pomućenosti.”

foodiesfeed.com_burger-with-cheddar-bacon-and-guaca (1)

Ako se malo svesnije odnosite prema jelu i koristite vreme za redovne obroke, održaćete kilažu i nivo energije tokom dana. Što znači da bi trebalo da odvojite vreme za hranu – pre posla navijte alarm malo ranije i doručkujte ili organizujte svoje vreme za hranu tako da ona bude prioritet. Sedite i hranu žvaćite polako, tako da escajg odlažete kada su vam usta puna. Istraživanja su pokazala da se ovako podiže nivo energije i gubi težina, a da ovakav način jela pomaže pri digestivnim problemima vezanim za ubrzane obroke.

Koje su još zamke svake dijete pročitajte na sledećim stranama…