Zablistajte, zasijajte i privucite pažnju: Festival makeup za kraj leta je apsolutni must have:!

Posted by
Tekst: Aleksandra Batalov
Tekst: Aleksandra Batalov FB stranica: Make up by me – Aleksadnra Batalov

Ostalo je svega nekoliko nedelja do kraja leta. Sinonim za ovo godišnje doba, svakako su muzički festivali a sa njima i makeup koji se polako probija i kod nas. Što se tiče glitera, kamenčića i jakog makeupa, ukoliko volite da eksperimentišete evo tri predloga festivalskog makeupa za vas…

Foto: Aleksandra Batalov

1. Nanesite bazu na ceo kapak, setujte je, a iznad pregiba kapka nanesite narandžastu senku, blendajte kružnim pokretima. U pregib nanesite pink boju i ponovite postupak. Na pokretni deo kapka nanesite žutu, narandzastu i pink boju vodeći racuna da se boje lepo prelivaju. Izvucite lajner i zalepite trepavice. Uz ivicu oka nanesite narandžastu senku. Na usne stravite takođe ruž narandžaste boje i sredinu posvetlite belom Nyx olovkom. Pomoću lepka za trepavice zalepite leptiriće koje vidite na slici.

2. Ono što ističe ovaj look su srebrne “suze”. Oči po vašem izboru našminkajte svedenije a “suze” ćete napraviti pomoću srebrnog lajnera i na samom kraju zalepiti cirkon veći i ispod manji. Na gornju usnu nanesite svetlo rozi ruž i stavite u V tri cirkona, na donju tamno rozi i utapkajte rozi gliter.

3. Nakon nanošenja baze u pregib oka dobro ublendajte velikom pufnastom četkicom prljavo roze senku, a u unutrašnji ugao oka manesite ljubičastu senku povlačeći je malo prema gore. Na pokretni deo kapka utapkajte zelenu senku, izvucite tamno plavi ajlajner, zalepitee trepavice. Na donji kapak uz ivicu trepavica blendajte ljubičastu senku a na vodenu liniju nanesite tamno plavu olovku. Pomoću lepka za trepavice zalepite zvezdice. Na usne nanesite ljubičasti ruž i kada se osuši zlatnim lajnerom povucite po sredini tanku liniju.