Colorful makeup: Neobične boje na vašim očima koje neće proći nezapaženo

Posted by

S obzirom da je leto još uvek tu i da nas ono neće napustiti u skorije vreme, ukoliko niste isprobali ovaj ludi letnji trend, vreme za to je upravo sada. 

Foto: Privatna Arhiva / Printscreen Youtube

Colorful makeup vašem licu daće dodatnu svežinu i nikako neće proći nezapaženo. Savetujemo vam da kombinujete konstrastne boje kao na primer zelenu i narandžastu ili žutu i ljubičastu kako biste dobili bombastičan efekat.

Šminkerka: Tatjana Jokić

Naša šminkerka Tatjana Jokić  ekserimentisala je upravo sa prve dve pomenute nijasne i dobila savršenu summer kombinaciju. Izdvojili smo za vas još nekih ideja sa popularne mreže Instagram kao i Youtube tutorijal, kako uraditi colorful makeup step by step.

Kako što bolje uraditi efektan colorful makeup: 

  1. Na kapak nanesite glavnu boju, dobro je utapkajte i izblendujte.
  2. Kada ste dobro utapkali baznu boju, sledeće što treba da uradite je da nanesete drugu nijansu na luk iznad kapka tačnije na mesto gde vam se kapak gore završava. Takođe, dobro izblendujte kako se ne bi video prelaz između prve i boje koju nanosite drugi put.
  3. Treći korak podrazumeva da ceo kapak pokrijete nijansom koju ste već naneli a da pritom ne koristite praškaste senke koje će vam ostavljati tragove ispod oka i donjeg kapka. Prekrite ceo kapak tako da se nijansa koju ste naneli na luk iznad kapka, dobro vidi.
  4. Tik na ivicu kapka sa spoljašnje strane nanesite treću odnosno četvrtu boju koja će pojačati efekat vašeg colorful makeupa. Neka, recimo bude neka tamnija nijansa od onih koje ste već naneli. Takođe, dobro je izblendajte kako bi se stopila sa glavnom bojom na kapku i nijasnom na luku iznad kapka.
  5. Nijasnom koju ste izabrali za spoljašnju ivicu kapka, pređite i preko donje ivice oka, vrlo suptilno i neupadljivo. Posle toga, donju suznu liniju oka iscrtajte olovkom u boji neka to bude u boju koju niste koristili nijednom do sad u toku senčenja kapka.
  6. Kako bi vaš colorful makeup dobio na izgledu, nanesite beli ajlajner. To može da bude proizvoljno.
  7. Nakon toga, belom senkom utapkajte unutrašnji deo oka, kako biste dobili izraženiji i produbljen pogled, a i dobar je efekat ukoliko planirate večernji izlazak.
  8. Ukoliko ste ljubitelj, sada je vreme za veštačke trepavice. Ukoliko ipak imate prirodno velike i guste trepavice, neophodno je da nanesete nekoliko tankih slojeva maskare. Kako na gornje tako i na  donje.
  9. Vaš colorful makeup je završen u 8 jednostavnih koraka.

Uživajte 🙂