NIKADA ne cedite akne već probajte neko od sledećih rešenja

Ako cedite bubuljice, koža će se upaliti, bakterije će se proširiti i samo ćete napraviti veću štetu.

Pripremila: Bojana Zajić
Izvor:  Hej! magazin
Featured Photo: dottcampa_chirurgoplastico

Dakle, ne cedite ih, već probajte neko od sledećih rešenja.

Kocke leda

Kada primetite da vam se pojavljuje bubuljica na koži, držite kocku leda da biste sprečili da se koža ispod previše upali i bubuljica postane velika. Umotajte kocku leda u komadić platna i držite na koži 30 sekundi. Hladnoća će smanjiti zapaljenje i “izgurati” bakterija, višak masti iz kože, mrtve ćelije.

Limunov sok

Kiselost limunovog soka ima antiseptičko dejstvo na kožu, ubija bakterija i izbacuje višak masti iz kože. Najbolje je da limunov sok nanesete na bubuljice uveče i ostavite da deluje preko noći. Ako imate osetljivu kožu, nemojte često praktikovati ovaj savet.

Pomorandžina kora

Jednostavno unutrašnjom stranom pomorandžine kore istrljajte problematični deo kože. Kora sadrži kiselinu i vitamin C, što će otvoriti pore i umanjiti zapaljenje. Za najbolje rezultate, prvo operite lice toplom vodom da se pore malo otvore, pa onda istrljajte bubuljicu korom.

Pasta za zube

Pasta za zube će isušiti bubuljicu i pomoći vam da je se što pre rešite. Najbolje je da uveče stavite malo paste na bubuljicu, ostavite preko noći i ujutru operete vodom.

Soda bikarbona

Pomešajte sodu bikarbonu sa malo tople vode (da napravite pastu), nanesite na bubuljicu i ostavite da deluje sat vremena. Na ovaj način ćete smanjiti zapaljenje, a koža će vam biti čistija posle nekoliko ovakvih “tretmana”.

***************

Pratite nas i na:
Viber Public Chat: http://www.viber.com/stiklaipatika
Instagram: Štikla&Patika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *