Crvene tačke koje peku nakon brijanja neprijatna su pojava kod većine žena: Mi vam donosimo rešenje kako da ih izbegnete!

Posted by

Ako vam je omiljeni metod depilacije brijanje, sigurno vam se više puta desilo da vam nakon njega na koži ostanu crvene tačkice koje često i peku.

Pripremila: Bojana Zajić
Izvor:  Žena – Blic
Featured Photo: laesteticaspa
Photo: Instagram

 I sugurno ste se makar jednom zapitali zbog čega te crvene tačkice i iritacija nastaju, a ovo je odgovor.

Kada brijač ostavite u kupatilu na otvorenom, što veliki broj ljudi i radi, izlažete ga ogromnom broju bakterija koje zbog tople i vlažne klime u kupatilu prosto bujaju. Onda ćete u nekom trenutku doći, uzeti taj brijač i baciti se na depilaciju i time iziritirati kožu. Taj brijač pored bakterija sadrži i sapunicu i ostatke dlačica, što svakako doprinosi povećanju populacije bakterija.

Možete li nešto da uradite povodom toga? Svakako! Za početak, menjajte brijač nakon pet do sedam brijanja kako biste zaustavili širenje bakterija. Ako vam novo pakovanje brijača nije pri ruci, a situacija je hitna, onda pre brijanja dobro operite žilet i kožu sapunom i vodom kako biste se rešili tih ostataka sapunice i dlačica. A ako do crvenih tačkica dođe uprkos tome što ste preduzeli sve mere, na taj deo kože stavite topao peškir.

***************

Pratite nas i na:
Viber Public Chat: http://www.viber.com/stiklaipatika
Instagram: Štikla&Patika