Potrebno je mnogo vremena da vam kosa poraste. Srećom, postoji način da proces ubrzate a sve što vam je potrebno već imate u svojoj kuhinji

Posted by

Skratili ste kosu i odmah ste se pokajali. Želite da vam kosa ponovo bude duga i sjajna, ali znate da je potrebno mnogo vremena da ona izraste. Srećom, postoji način da proces ubrzate. A sve što vam je potrebno već imate.

Pripremila: Bojana Zajić
Izvor:  Žena – Blic
Featured Photo: toniandguynexis

Dugu i sjajnu kosu, kao i brži rast, garantuje šampon od sode bikarbone koji možete da spremite sami.

Možda će vam u početku biti  čudno i teško da ne perete kosu klasičnim šamponom, ali budite strpljivi i bićete zapanjeni rezultatima.

Kako da pripremite ovaj tretman?

U malu bočicu sipajte sodu bikrarbonu i vodu, tako da jednu četrvtinu flašice napunite sodom,  a tri četvtine vodom. Razmeru možete prilagoditi dužini kose, pa na primer za dužu kosu pomešajte dve ili tri kašike sode bikarbone i tri puta veću količinu vode. Ovaj domaći šampon možete staviti umesto kupovnog šampona i na suvu i vlažnu kosu. Utrljajte u kosu od korena do kraja i ostavite da deluje oko do tri minuta, a zatim operate kosu vodom. Najbolje bi bilo da koristite toplu vodu za ispiranje.

PROČITAJTE I … KOSA VAM PRETERANO OPADA? POMOĆU OVIH SAVETA REŠIĆETE SE TOG PROBLEMA ZAUVEK!

Potom isperite potom kosu mešavinom sirćete i vode. Za tu smesu potrebno vam je jabukovo sirće koje ćete pomešati u razmeri jedna petina sirćeta i četiri petine vode. Ako se plašite da vam kosa neće lepo mirisati zbog sirćete, mešavini možete da dodate nekoliko kapi etarskog ulja nane, lavande i ruzmarina ili neko drugo ulje po želji.

Vodite računa nijedna od mešavina ne dođe u kontakt sa očima.

PROČITAJTE I … POMOĆU OVOG RECEPTA REŠITE SE ZAUVEK SUVE KOSE I ISKRZANIH KRAJEVA!

Ponavljanje ovog tretmana primetičete da vam je kosa sve zdravija, što je preduslov za brži rast, ali i čistija što ćete lako primetiti tako što kosa “škripi” kada provućete ruku. Takođe, ovaj tretman pomoćiće vam da sa kose uklonite sve one suvišne materije i hemikalije iz kupovnih preparata koje je opterećuju i oštećuju.

***************

Pratite nas i na:
Viber Public Chat: http://www.viber.com/stiklaipatika
Instagram: Štikla&Patika