Zlatna maska – već nakon prve primene primetićete lepši izgled svog tena

Posted by

Već nakon prve primene korisnice su primetile lepši izgled svog tena. Reč je o maski koja daje sjaj koži i može da se koristi za različita stanja kože, a najbolje deluje na izbeljivanje mrlja od bubuljica i uklanjanje akni koje muče mnoge od nas.

Pripremila: Bojana Zajić
Izvor: atma.hr
Photo: pixabay.com, Instagram

Glavni sastojak ove maske je najzdraviji začin na svetu – kurkuma.

Kurkuma se hiljadama godina koristi kao tretman lepote u Indiji. Tradicionalni obred ulepšavanja mlade kurkumom naziva se haldi. Podrazumeva premazivanje delova tela mlade s pastom od kurkume pre venčanja da bi joj koža imala prelep sjaj. Davno, kada su Rimljani čuli o čarima kurkume za lepotu, zahtevali su da se dostavi u Rim i uskoro je postao najvažniji tretman lepote za Rimljanke. Studije su pokazale da kurkuma smanjuje proizvodnju melanina u koži i takođe smanjuje neželjene dlake na telu.

Kurkuma pomaže u sprečavanju širenja infekcije nakon istiskivanja bubuljica, deluje snažno antiupalno, uništava bakterije odgovorne za stvaranje akni, a zbog izbeljujućih svojstava smanjuje ožiljke i hiperpigmentacije na koži. Ožiljaka od bubuljica a i samih bubuljica je ponekad teško rešiti se i što je najgore više se ne podrazumijevaju samo u pubertetu, već i u kasnijoj dobi kada koža sporije zaceljuje. Pozitivna strana kurkume je što nema nuspojave agresivnih sredstava za problematičnu kožu poput dehidracije i peckanja.

Kurkuma pomaže i protiv bora i pogodna je i za dehidriranu i suvu kožu. Poznato je da usporava starenje kože, stimuliše suvu kožu, i pomaže u dužem održavanju zdravog tena.

Zlatna maska Indije

Osnovni sastojak maske su kurkuma i jogurt, ali zavisno o tipu kože možete dodati i med, sveže ceđene sokove, različita biljna ulja, aloe veru ili brašno žitarica. Ako vas zabrinjava žutilo nakon nanošenja maske, nemojte se brinuti, uz pravilnu upotrebu neće ga biti.

100 gr kurkume po ceni od 49,00 RSD možete pronaći u prodavnici Zdrave Hrane “BIO SMOOTHIE PLUS” u Novom Sadu a više o programu koji nude u svom asortimanu možete pogledati OVDE.

Slede 3 tipa maske, zavisno od tipa kože:

Nastavak na sledećoj strani…