Lepota ili inteligencija – šta vi birate…?

Posted by

Nakon svake osobe s kojom su se susreli, ispitanici su morali oceniti fizički izgled i inteligenciju te osobe pa na kraju otkriti da li bi izašli sa na još jedan sastanak sa njim/njom.

Pripremili: Bojana Zajić i Miloš Paunović

Odavno je poznato kako se neki muškarci ne žele ili ne znaju nositi s pametnim, uspešnim i samostalnim ženama. Pa ako ste se ikad našle u situaciji da mislite kako vam s nekim ide dobro, a taj neko iznenada nestane, jedan od razloga mogao bi biti i taj što ga je uplašila vaša snaga.

Takođe, mnoge takve žene muškarci ne mogu podvrgavati svojoj volji i zahtevima, što im s vremenom postaje nepoželjno pa jednostavno odu.

A za sve takve tvrdnje sada smo dobili i naučni dokaz, koji dolazi s Visoke škole ekonomije u Varšavi, a dobijen je na temelju jednog eksperimenta u kome je učestvovalo 500 ispitanika na Univerzitetu Columbia, koji su morali učestvovati u tzv. brzim “dejtovima”.

Nakon svake osobe s kojom su se susreli, ispitanici su morali oceniti fizički izgled i inteligenciju te osobe pa na kraju otkriti da li bi izašli sa na još jedan sastanak sa njim/njom.

Niste sigurni da li joj se sviđate? Evo kako da saznate…

Pogađate, većina muškaraca tako je otkrila kako bi na drugi dejt pre otišla s atraktivnom, nego pametnom ženom, dok su pripadnice lepšeg pola otkrile sasvim drugačija razmišljanja: one cene dobar izgled, ali pre bi izašle s inteligentnim muškarcem, čiji su izgled rangirali niže, nego onim koji odlično izgleda.

Dobili smo i odgovor na večno pitanje zašto se muškarci boje inteligentnih žena. Odgovor je da pored jedne takve žene, muškarci se ne osećaju dovoljno muževno, odnosno osećaju određenu nesigurnost, zbog koje uglavnom nestaju od takvih žena.

Zato samo pravi muškarci koji su sigurni u sebe ne prezaju pred inteligentnim ženama.

Naš portal od sada možete pratiti i na Viber Public Chatu!  >>> Čekamo vas na >>> http://www.viber.com/stiklapatika

Izvor: index.hr
Photo: pexels.com